Kondilomi

Kondilomi razotkriveni. Gole činjenice u borbi protiv bolesti.

5 načina da uklonite kondilome – prvi deo

Posted by Miloš на мај 27, 2009

Iako ne postoji lek koji će zauvek odstraniti kondilome, postoji nekoliko tretmana kojima se mogu ukloniti u velikoj meri ili u potpunosti. Kondilomi su ružni, svrbe i trenutno ne postoji lek koji će ih zauvek ukloniti. Uzrokuje ih HPV virus tj, humani papiloma virus. Bradavice mogu imati razne oblike, mogu biti bele, poput belega, dok su drugi u obliku džombastih grozdova. Ponekad osoba neće biti u stanju da ih uopšte primeti. Locirani su u okolini genitalija i mogu uzrokovati svrab, krvarenje i u nekim slučajevima, dovesti do raka grlića materice kod žena. Virus se prenosi jedino direktnim kontaktom tokom seksualnih aktivnosti i može se dalje prenositi čak i ako nema vidljivih simptoma.

Krioterapija
Ovaj način za uklanjanje kondiloma, uključuje smrzavanje inficiranog područja, slično smrzavanju bradavica koje se pojavljuju na rukama. Ako rastu u malim površinama, tečni azot se pažljivo nanosi kako bi se uništile obolele ćelije. Doktor vam, po potrebi, može ili ne mora preporučiti lokalnu anesteziju, pre nanošenja tečnog azota. Posle smrzavanja kondiloma, mrtvo tkivo se uklanja. Može biti potrebo nekoliko poseta, kako biste u potpunosti uklonili sve postojeće kondilome. Ovaj tretman se obično preporučuje ako je područje na kome se nalaze bradavice malo, s obzirom da je krioterapija (ovde možete pročitati više), brz i efikasan postupak.

Elektrokauterizacija
Niskonaponska struja, takođe pomaže da skinete kondilome, ubijanjem inficiranog tkiva. Elektricitet spaljuje inficirani deo tela, koji je prethodno dobio lokalnu anesteziju, kako bi se sprečio bilo koji bol koji može da se desi. Jednom kada su problematične zone mrtve, mogu biti lako i sigurno uklonjene sa jako malim gubitkom krvi, s obzirom da su krvni sudovi zapečaćeni usled delovanja električne struje (elektrokoagulacija, zgrušavanje krvi usled dejstva el. struje, na linkovanoj stranici pročitaj više). Vreme izlečenja zavisi od veličine područja koje je lečeno. Ako je lečeno područje veliko, vaš doktor može predložiti globalnu anesteziju umesto lokalne. U narednom tekstu pisaćemo o druga 3 načina da se uklone kondilomi.

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s

 
%d bloggers like this: