Kondilomi

Kondilomi razotkriveni. Gole činjenice u borbi protiv bolesti.

Kondilomi u trudnoći

Posted by Miloš на март 1, 2009

Trudnice koje imaju HPV virus i polne bradavice, će verovatno biti zabrinute zbog mogućnosti da prenesu ovu bolest i na dete. Iako kondilomi nisu izlečivi, oni obično predstavljaju minimalnu pretnju za zdravlje deteta tokom trudnoće. Ako su kondilomi u trudnoći prisutni, često dolazi do pogoršavanja simptoma. Razlog za ovo se nalazi u tome što je imuni sistem žene prirodno uvek slabiji za vreme trudnoće, što dovodi do veće osetljivosti organizma trudnice kada su u pitanju virusi i infekcije. Kao rezultat, bradavice rastu brže i veće.

Iako nije moguće ukloniti HPV virus iz organizma, moguće je ukloniti bradavice. Neke žene biraju da preskoče lečenje kondiloma za vreme trudnoće. S obzirom da se genitalne bradavice češće vraćaju za vreme trudnoće, mnoge žene sačekaju porođaj kako bi se posle njega pobrinule za kondilome. Razgovarajte sa vašim lekarem o prednostima i lošim stranama lečenja polnih bradavica za vreme trudnoće.

Većina žena koje su u prošlosti imale polne bradavice imaju zdravu trudnoću i porođaj. Ipak, HPV virus se iako veoma retko, može preneti na dete i pre, i za vreme porođaja kod trudnica koje imaju prisutne polne bradavice. Takođe, kondilomi mogu smetati ženi da ima vaginalni porođaj.

Nije neobično da trudnica ima velike polne bradavice koje blokiraju porođajni kanal čineći tako vaginalni porođaj nemogućim. Postoji takođe rizik da bradavice mogu da počnu da krvare dok beba prolazi kroz porodjajni kanal. U nekim slučajevima, može biti neophodan carski rez ako kondilomi potpuno blokiraju porođajni kanal ili postoji rizik da dođe do većeg krvarenja. Ipak, carskim rezom se ne smanjuje rizik da se HPV infekcija prenese na bebu.

Žene koje pokušavaju da zatrudne često pitaju da li trebaju da urade posebno HPV testiranje, samo da bi bile sigurne da li imaju virus. Ne trebaju. Ako je žena regularno radila PAPA test, bilo kakve abnormalnosti u rezultatu testa će usmeriti doktore da provere dalje u vezi HPV virusa. Kada žena ostane u drugom stanju, prvom prilikom će biti upućena da uradi PAPA test.

Kada su kondilomi u pitanju, jako je važno da budete dobro informisani, kako biste shvatili da sve to nije toliko strašno ako se eliminiše doza straha i misterije koja uvek postoji kada je puno toga što ne znamo u vezi nekog pitanja koje nas muči. Kondilomi u trudnoci veoma retko dovode do prenošenja virusa na dete i komplikacija, a o tome možete više pročitati na sajtu gde se takođe obrađuje tema Kondilomi u trudnoći.

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s

 
%d bloggers like this: